Menu

Hypotheek verhogen

Hypotheek verhogen

Is het tijd voor verduurzamen, verbouwen, eindelijk die overkapping of zelfs een tweede woning? Dan kan het interessant zijn om de hypotheek te verhogen. Of het interessant is, dat zoeken wij graag voor je uit! |

De opties bij het verhogen van de hypotheek 

Toch maar een uitbouw met woonkeuken? Of wil je een tweede huis kopen? Dan wil je wellicht de hypotheek op je huis verhogen. Dit kan op drie manieren. De beste optie voor jou zoeken wij voor je uit! 

Onderhands verhogen 

Dit kan wanneer je hypotheek hoger staat ingeschreven dan het hypotheekbedrag daadwerkelijk is. Wanneer je onderhands verhoogt, hoef je niet naar de notaris. 

Tweede hypotheek 

Is onderhands verhogen geen optie? Dan kun je een tweede hypotheek afsluiten op je huis. Dit kan bij de bank waar de eerste hypotheek ook loopt, of je brengt de totale lening onder bij een andere bank. 

Verhogen en oversluiten 

Soms heeft een andere bank een lagere rente, of betere voorwaarden. In dat geval kan het voordelig zijn om je hypotheek over te sluiten én gelijk te verhogen. 

Tips van jouw financiële gids: BLOGS

Startershypotheek in 2024
Nieuws

Startershypotheek in 2024

Als je droomt van je eerste eigen koophuis, zul je ook moeten gaan nadenken over de financiering ervan. Gelukkig zijn er anno 2024 nog altijd ...
Lees meer
NHG voor doorstromers
Nieuws

NHG voor doorstromers

Een hypotheek die onder NHG (Nationale Hypotheekgarantie) is afgesloten, geldt ook voor doorstromers. Weten wat het voor jou kan betekenen?
Lees meer
Nationale Hypotheek Garantie omhoog
Nieuws

Nationale Hypotheek Garantie omhoog

De maximale hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) is per 1 januari 2024 gestegen van € 405.000 naar € 435.000.
Lees meer
Chat openen
Heb je een vraag?