Menu

Doorstromer

Je gaat verhuizen

Is het tijd voor een andere woning? Wil je toch meer ruimte, of juist minder? Een grotere tuin of ben je het tuinieren he-le-maal zat? Dan ben jij een ‘doorstromer’, je stroomt dan van je huidige woning door naar een andere. Je hebt dan vaak nog een hypotheek op je eigen woning en deze woning moet ook nog verkocht worden. Waar begin je? Wij gaan je helpen! 

Je gaat verhuizen 

De kogel is door de kerk: Je wilt gaan verhuizen. Begin je dan met het verkopen van je huidige huis of koop je eerst een nieuwe? We leggen het stap voor stap uit.  

Hypotheek meenemen

Gratis hypotheekgesprek

Tijdens het hypotheekgesprek maken we een berekening. Jij weet hoeveel je kunt lenen en wat daarbij de maandelijkse lasten zijn. Marcel legt alles uit over de hypotheek en de mogelijkheden, zoals het meenemen van je huidige hypotheek. 

Waardebepaling

Wil je zeker weten dat jullie met de juiste waarde van jullie huis rekenen? Dan komt Daan Makelaars langs voor een gratis waardebepaling.  

Woning klaarzetten voor de verkoop

Gaat jullie zoektocht beginnen? Zet dan je woning alvast klaar voor de verkoop bij Daan Makelaars. Heb je jouw droomhuis gevonden? Dan kun je direct starten met de verkoop, zodat je zo snel mogelijk duidelijkheid hebt.  

Jouw zoektocht

Je zoektocht gaat beginnen, jij weet hoeveel je kunt lenen. Daan Makelaars helpt je met aankoopadvies en wij maken hypotheekberekeningen bij woningen die jij gaat bezichtigen. 

Hypotheek afsluiten

Heb je jouw droomwoning gevonden? Dan kunnen we de hypotheek afsluiten. We passen de berekening aan op basis van jouw nieuwe woning en nemen het volledig door. Alle onderwerpen komen dan aan bod, zoals eigen inbreng, een bouwdepot of verduurzaming. Is alles duidelijk? Dan gaan we de aanvraag indienen bij de beste hypotheekverstrekker! 

Aanbiedingsofferte

Je krijgt een e-mail van ons, we gaan een stukkenlijst opstellen. Dit zijn alle gegevens die we nodig hebben om jouw hypotheek aan te vragen. We zetten de taxatie in gang en bewaken de termijnen van bijvoorbeeld het financieringsbeding en bankgarantie. Ook vragen we eventueel de overlijdensrisicoverzekering, werkloosheidsverzekering of woonlastenverzekering aan! 

Definitieve offerte

Is alles aangeleverd en hebben we alle vragen van de bank beantwoord? Dan krijgen we de definitieve offerte. We controleren deze offerte uitvoerig en laten je weten welke pagina’s getekend moeten worden. De definitieve offerte sturen we op naar de geldverstrekker. De hypotheek is geregeld! 

Hypotheek meenemen

Ga je binnenkort verhuizen, maar heb je nog een voordelige rente bij je huidige hypotheek? Dan wil je die natuurlijk meenemen! In sommige gevallen kun je gebruik maken van de verhuisregeling. Met een verhuisregeling kun je jouw hypotheek meenemen naar een nieuw huis. Je houdt hierbij dezelfde rente die je had toen je de hypotheek afsloot.

Dit kan een hoop geld schelen als je jouw huis toen kocht toen de rentes heel laag stonden! Of dit kan, hangt af van de voorwaarden van je huidige hypotheekverstrekker. Niet elke hypotheek heeft een verhuisregeling. Of jouw hypotheek een verhuisregeling heeft, dat zoeken we voor je uit! 

Tips van jouw financiële gids: BLOGS

Startershypotheek in 2024
Nieuws

Startershypotheek in 2024

Als je droomt van je eerste eigen koophuis, zul je ook moeten gaan nadenken over de financiering ervan. Gelukkig zijn er anno 2024 nog altijd ...
Lees meer
NHG voor doorstromers
Nieuws

NHG voor doorstromers

Een hypotheek die onder NHG (Nationale Hypotheekgarantie) is afgesloten, geldt ook voor doorstromers. Weten wat het voor jou kan betekenen?
Lees meer
Nationale Hypotheek Garantie omhoog
Nieuws

Nationale Hypotheek Garantie omhoog

De maximale hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) is per 1 januari 2024 gestegen van € 405.000 naar € 435.000.
Lees meer
Chat openen
Heb je een vraag?