Menu

Ondernemer

Hypotheek als ondernemer

Ga je voor het eerst een huis kopen? Of ga je verhuizen? Veel ondernemers denken dat het lastig is om een hypotheek te krijgen als je voor jezelf werkt. Het is minder lastig dan je misschien denkt! Ondanks dat het proces net iets anders werkt.  

Wij horen je denken… Hoe gaat dat proces dan in zijn werk? We leggen het je graag stap voor stap uit!  

Hypotheek meenemen

Zoek de cijfers bij elkaar

De hoogte van jouw hypotheek wordt voornamelijk bepaalt door je inkomen (winst uit de onderneming). De bank kijkt daarnaast ook naar solvabiliteit (de verhouding tussen je eigen vermogen en het balanstotaal) en liquiditeit (de verhouding tussen je vlottende activa, geld dat je op korte termijn binnenkrijgt en de kortlopende schulden, geld dat je op korte termijn moet betalen). Het bedrijfsresultaat is hier van belang. Deze gegevens moet je hebben van de afgelopen 3 jaar. Heb je dat niet? Dan is dat niet gelijk een probleem.  

Bekijk welke bank jouw ondernemers hypotheek accepteert

Heb jij al jouw bedrijfsresultaten gevonden? Dan gaan we nu samen kijken welke geldverstrekker jouw cijfers wil aanvaarden.  

Hypotheek afsluiten

Heb je jouw droomwoning gevonden? Dan kunnen we de hypotheek afsluiten  

Jouw zoektocht

Je zoektocht gaat beginnen, jij weet hoeveel je kunt lenen. Daan Makelaars helpt je met aankoopadvies en wij maken hypotheekberekeningen bij woningen die jij gaat bezichtigen. 

Tips van jouw financiële gids: BLOGS

Startershypotheek in 2024
Nieuws

Startershypotheek in 2024

Als je droomt van je eerste eigen koophuis, zul je ook moeten gaan nadenken over de financiering ervan. Gelukkig zijn er anno 2024 nog altijd ...
Lees meer
NHG voor doorstromers
Nieuws

NHG voor doorstromers

Een hypotheek die onder NHG (Nationale Hypotheekgarantie) is afgesloten, geldt ook voor doorstromers. Weten wat het voor jou kan betekenen?
Lees meer
Nationale Hypotheek Garantie omhoog
Nieuws

Nationale Hypotheek Garantie omhoog

De maximale hypotheek met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) is per 1 januari 2024 gestegen van € 405.000 naar € 435.000.
Lees meer
Chat openen
Heb je een vraag?