Menu

Uit elkaar

Een hypotheek afsluiten voor jouw (nieuwe) huis

Als de keuze gemaakt is om uit elkaar te gaan, komen er een heleboel dingen om de hoek kijken, die geregeld moeten worden. Om dit zo goed mogelijk te doen werken wij samen met scheidings mediator en scheidingscoach Els Maane. Het doel is om jou/jullie tijdens dit hele proces goed te begeleiden, op zowel persoonlijk als financieel gebied. 

Els wordt jouw vaste aanspreekpartner. In samenspraak met jou/jullie en Els, hebben wij de regie over jouw scheiding. Wij staan je bij met het regelen van je hypotheek en de overige financieel zaken. Els staat jou bij met alle andere zaken, zoals een ouderschapsplan, de pensioenverevening etc.

Wil je graag weten waar je aan toe bent? De koffie staat bij ons voor je klaar.  

Els Maand

De hypotheek aanpassen, hoe verloopt dat?

De hypotheek is dus een van de dingen die aangepast moet worden, als je besluit om uit elkaar te gaan. Nu horen we je denken, waar moet ik beginnen?… Wil je in het huis blijven wonen? Dan moet de geldverstrekker eerst akkoord gaan. De lasten moeten nu worden opgebracht vanuit 1 inkomen en de geldverstrekker gaat beoordelen of dit verantwoord is. Wij gaan hier een aanvraag voor maken als wij van mening zijn dat het verwantwoord is, om de lening in zijn geheel over te nemen. Wij gaan deze aanvraag dan cijfermatig onderbouwen.

We leggen je graag uit hoe zo’n proces verloopt en nemen het stap voor stap met je door.  

Bespreek jouw situatie met een hypotheekadviseur

Als één van jullie in het huis wil blijven wonen, moet dat natuurlijk wel mogelijk zijn. Denk dus alvast na over bijvoorbeeld: wat is de openstaande hypotheek, zijn er nog schulden en van wie zijn deze? Vaak is een inschatting al goed. Je kunt nu een afspraak maken met onze scheidingsexpert.  

Leg alle afspraken vast in een beëindigingsovereenkomst of een convenant

Je weet nu wat er mogelijk is, dus het is tijd om afspraken te maken. Deze afspraken met je ex-partner leg je vast in een beëindigingsovereenkomst als jullie samenwoners waren. Was je getrouwd? Dan worden de afspraken vastgelegd in een echtscheidingsonvenant. Hiervoor heb je hulp nodig van een mediator of scheidingsbegeleider.  

De hypotheek kan worden aangevraagd

Is de beëindigingsovereenkomst of het convenant definitief? Dan kan de hypotheek aangevraagd worden bij de bank. We plannen graag een adviesgesprek, waarin we alles met je bespreken.  

Aanleveren van de juiste documenten

De bank wil veel informatie van je hebben. Het is belangrijk dat je de juiste documenten aanlevert. We helpen je hier stap voor stap bij.  

De bank is akkoord, samen naar de notaris

Als de bank akkoord is, moeten jullie nog een laatste keer samen naar de notaris. Als er een uitkoopsom betaald moet worden aan de vertrekkende partij, wordt dit via de notaris afgehandeld.

Chat openen
Heb je een vraag?