Menu

Subsidies

Subsidies voor je woning

De overheid wil graag dat woningbezitters woningen duurzaam maken. Met duurzame woningen besparen we meer energie en belasten we het milieu minder. Daarom kun je vanuit de overheid geld ontvangen om jouw woning duurzamer te maken.

Heb je bij ons jouw hypotheek afgesloten of loopt jouw lening via het Warmtefonds, dan kunnen wij jou helpen met het aanvragen van subsidies. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan snel verder. Ook vertellen we meer over alle soorten subsidies.

Vraag en antwoord

Hoe kan ik subsidie ontvangen?

Na het uitvoeren van de verduurzaming kun je zelf kiezen hoe je de vergoeding wilt ontvangen. Je geeft aan of je de vergoeding rechtstreeks wilt ontvangen op je eigen rekening of dat ze het geld moeten uitbetalen aan het bedrijf.
Meer informatie

Waar vraag ik subsidie aan?

Subsidies vraag je aan bij de overheid. Dat kan je gemeente, de provincie of het Rijk zijn. Gemeentes nemen in de regel subsidieaanvragen voor relatief kleine verbouwingen in behandeling.

Waarop krijg je subsidie bij verduurzamen?

Je kunt van de overheid aantrekkelijke subsidies krijgen voor een warmtepomp, isolatie, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Daarmee verlaag je de kosten flink.

Welke subsidies zijn er in 2023?

In 2023 kun je de ISDE-subsidie aanvragen voor je warmtepomp, zonneboiler of andere isolatiemaatregelen. Daarnaast heb je het Energiebespaarbudget.
Meer informatie

Wat is de ISDE subsidie?

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je subsidie aanvragen om jouw woning te isoleren. Lees hieronder de voorwaarde per type.
Meer informatie

Wat is het Energiebespaarbudget?

Bij de bank kun je niet meer dan 100% van de marktwaarde van jouw woning lenen. Maar er zijn uitzonderingen. Je mag in ieder geval tot maximaal € 9.000 extra lenen bij de bank om je woning te verduurzamen. De lasten van dit extra geleende bedrag zijn onderdeel van je totale maandelijkse woonlasten.

Subsidie aanvragen

Schrijf je in met dit formulier

Chat openen
Heb je een vraag?